17 Tetor Dita ndërkombëtare për zhdukjen e Varfërisë

17 Tetor Dita ndërkombëtare për zhdukjen e Varfërisë
Loading...

Dita ndërkombëtare për zhdukjen e varfërisë shënohet çdo vit më date 17 tetor dhe qëllimi kryesor është të specifikojë se sa e rëndësisshme është të zhduket varfëria me qëllim që të ndërtohet një jetesë e qëndrueshme. Personat të cilët ballafaqohen me varfërinë hasin shumë sfida të vështira si ndryshimet klimatike, degradimin e mjedisit dhe rritja e çmimeve të ushqimeve që dita ditës kushtëzojnë mbijetesën e tyre. Rruga për zhvillim të qëndrueshëm duhet të sigurojë se personat të cilët jetojnë në varfëri janë të përfshirë në procesin  e vendim bërjes dhe për këtë është marrë një iniciativë konkrete me qëllim që tu përgjigjet nevojave dhe kërkesave të tyre.  Perms rezolutës A/RES/47/196 e miratuar ml 22 dhjetor të vitit 1992, Ansambleja e Përgjithshme I ftoi të gjithë shtetet që të ketë një shënim të kësaj dite me qëllim që të prezantojnë dhe promovojnë aktivitetet konkrete për çrrenosjen e varfërisë dhe mjerimit.

Varfëria në botë nuk është për shkak se nuk mundemi të ushqejmë të varfërit, por për shkak se nuk mundemi të ngopim të pasurit

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar