Afrim Gashi: Lëvizja BESA do të vazhdojë të jetë mbrojtëse e fjalës së lirë

Afrim Gashi: Lëvizja BESA do të vazhdojë të jetë mbrojtëse e fjalës së lirë
Loading...

Sot, kur po shënojmë Ditën Botërore të Lirisë së Medias, e kam parasysh profesionin e gazetarit që në vete bart edhe misionin për informim të drejtë të opinionit. Ndërkaq informimi i paanshëm dhe profesional – sidomos në vendet ballkanike, për fat të keq, shpeshherë shndërrohet edhe kërcënim për jetën e gazetarëve, pasi qenia besnik ndaj opinionit dhe nxjerrja e të vërtetave në pah, për dikë është “jetë a vdekje”. Andaj, Lëvizja BESA në programin e saj fokus të veçantë i ka kushtuar fjalës së lirë, medias së pavarur, si dhe përkushtimit që gazetarët t’i kenë të gjitha kushtet e nevojshme për punë, e mos të pengohen nga askush në realizimin e detyrës së tyre fisnike. Të prirë nga kjo, ne edhe më tej do të vazhdojmë të mbetemi gardianë të së vërtetës dhe mbrojtës të pakompromistë të fjalës së lirë.

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar