Afrim Gashi: Ndikimet ruse janë kërcënim serioz për interesat shqiptare dhe perëndimore në Ballkan – rrugëtimi i Maqedonisë është NATO dhe BE-ja

Afrim Gashi: Ndikimet ruse janë kërcënim serioz për interesat shqiptare dhe perëndimore në Ballkan – rrugëtimi i Maqedonisë është NATO dhe BE-ja
Loading...

 

Pjesë nga intervista e kryetarit të Lëvizjes BESA, Afrim Gashi dhënë portalit informativ shqiptarë në Zvicër (Albinfo.ch)

 

“Albinfo.ch”: Derisa flasim për integrimin, në shumë raporte dhe deklarime të zyrtarëve perëndimorë përmendet se Maqedonia ka rrezik për ndikim lindor. Çfarë mendoni ju për këtë dhe a është real ky ndikim?

Afrim Gashi: Po, kjo nuk është më diçka që e shpikim ne. Ndikimet ruse janë mjaft aktive në rajon dhe kjo përbën kërcënim serioz për interesat shqiptare dhe perëndimore në Ballkan. Këtë e dëshmojnë edhe zhvillimet me përzënien e diplomatëve rusë nga shumë vende të Europës. Zhvillimet në Mal të Zi kur ky shtet duhej të futet në NATO, por edhe ato në veriun e Kosovës, ato në Bosnjë, si dhe problemet që dalin për anëtarësimin e Maqedonisë në NATO janë sinjale sa është bërë emergjent ky anëtarësim. Prandaj ne jemi jashtëzakonisht të shqetësuar nga kjo influencë dhe për këtë mendojmë se anëtarësimi në NATO, në një mënyrë, është shpëtim nga këto synime.

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar