Afrim Gashi: Orientimi ynë është anëtarësimi në NATO

Afrim Gashi: Orientimi ynë është anëtarësimi në NATO
Loading...

 

Pjesë nga intervista e kryetarit të Lëvizjes BESA, Afrim Gashi dhënë portalit informativ shqiptarë në Zvicër (Albinfo.ch)

 

“Albinfo.ch.”: Po në relacion me integrimin europian, cili është qëndrimi i Besës?

Afrim Gashi: Ashtu si për anëtarësimin në NATO, ne jemi të përkushtuar edhe për integrimin europian, edhe pse – dorën në zemër – na duket proces më i vështirë dhe më i gjatë. Ka shumë hapa që ende nuk i kemi bërë dhe kjo duket mjaft larg. Prandaj, mendoj se edhe BE-ja duhet të veprojë pak më shpejt dhe ta përfshijë edhe Ballkanin Perëndimor në BE, sepse vetëm ashtu do të mundësohet edhe mirëqenia ekonomike, por edhe rritja e vlerave demokratike, si edhe sundimi i shtetit të së drejtës. Lëvizja BESA nuk ka asnjë dilemë se orientimi jonë, edhe si komb, duhet të jetë Perëndimi,

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar