Afrim Gashi: Ta ndryshojme kushtetuten qe ta ndryshojme emrin e shtetit

Afrim Gashi: Ta ndryshojme kushtetuten qe ta ndryshojme emrin e shtetit
Loading...

Në pyetjen e gazetares se: A do të kërkoni referendum për ndryshimin e emrit apo jeni për ndryshimin e Kushtetutës? Kryetari i BESËS, Afrim Gashi është përgjigjur duke thënë: Mendoj se referendumi mund të jetë problem më i madh, sepse hap fushatë që mund të shfrytëzohet për qëllime të tjera. Mendoj se, nëse kusht për anëtarësim në NATO është ndryshimi i kushtetutës, ne duhet të gjejmë forca dhe ta bëjmë këtë sa më shpejt. Natyrisht, gjëja e vetme është që ky ndryshim të mos e dëmtojë identitetin etnik dhe gjuhësor të kombit maqedonas, përkatësisht të gjuhës maqedonase, përfundoi Gashi.

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar