ASAF ADEMI – ministër i të gjithëve, pavarësisht përkatësisë etnike, partiake apo fetare

ASAF ADEMI – ministër i të gjithëve, pavarësisht përkatësisë etnike, partiake apo fetare
Loading...

 

Në një atmosferë miqësore dhe protokollare, sot në kabinetin e Ministrit të Kulturës, ish ministri Robert Alagjozovski ia dorëzoi postin e ministrit të kulturës Asaf Ademit, nga Lëvizja BESA.
Unë do të jem ministër për të gjithë, pavarësisht përkatësisë së tyre etnike, partiake apo fetare. Unë do të përpiqem të krijoj një identitet unik kulturor për të gjithë dhe të ndërtoj ura të bashkëpunimit kulturor midis të gjitha komuniteteve dhe të gjithë qytetarëve në Republikën e Maqedonisë, “deklaroi Asaf Ademi pas marrjes së detyrës si Ministër i Kulturës.
Para mediave, Ademi tha se bashkë me Alagjozovskin shkëmbyen mendime dhe ide se si të përmirësohet jeta kulturore në Maqedoni.
“Ne ramë dakord se jemi në rrugën e duhur për integrimin evropian të vendit. Duhet të reflektojë pozitivisht edhe në jetën kulturore në Maqedoni dhe për ta realizuar këtë, unë do të bëj përpjekje maksimale. Ne gjithashtu u pajtuam që jeta kulturore fillon të ndodhë pas disa vitesh të projekteve kulturore që kanë bërë gjëra jo të mira në lidhje me jetën multi kulturore dhe multietnike në vend “, shtoi Ademi.
Alagjozovski theksoi se kultura është në procesin e reformës dhe prej Ademit pret një politikë të vazhdimësisë dhe realizimit të strategjisë së miratuar për zhvillimin kulturor.
“Ne presim një marrëveshje të re kolektive për punëtorët kulturorë. Kemi dhe një draft-koncept të gatshëm për një ligj të ri të kulturës, kështu që kjo është një lloj transferimi ri kapital.
Ne me shpejtësi të plotë ia dorëzojmë punën dhe të gjitha rezultatet dhe proceset tona të kaluara ministrit të ri dhe kabinetit të ri, dhe presim që me të njëjtën shpejtësi puna të vazhdojë më tej. Qëllimi është që qytetarët dhe punëtorët kulturorë të marrin një sistem modern që në 11 vitet e fundit e dimë se si është krijuar “, tha Alagjozovski, i cili po largohet për postin e Koordinatorit Kombëtar për Kulturë dhe Bashkëpunim Ndërministror në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë.

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar