Mori çmimin Nobel për Letërsi këtë viti. Bob Dylan nuk është shkrimtar por muzikant dhe ai e fitoi këtë çmim kur askush nuk e mendonte.

Megjithëse vlerësimi më prestigjioz në botë, ai tashmë ka hequr në mënyrë refuzuese statusin e vendosur në faqen e tij të Facebook-ut.

Por, sekretarja e përhershme e Akademisë së Nobelit, Sara Danius, tha se përpjekjet për ta telefonuar këngëtarin krijues, kanë dështuar për shkak se ai nuk e ka hapur telefonin.

Ai ka qëndruar heshtur, ndërsa bashkëpunëtorët i kanë treguar për çmimin. Edhe pse qartësisht, ai lë një trashëgimi monumentale, ka qëndruar gjithnjë larg vëmendjes.

Kur në vitin 1965, ai u pyet në një konferencë shtypi në San Francisco nëse e konsideronte veten më shumë poet apo këngëtar, ai u përgjigj: “Oh, unë mendoj më shumë për veten se për këngën apo këngëtarin. Nuk e kupton këtë?”.

Në korrik të vitit 1966, pas një aksidenti me motor në kulmin e famës së tij, Dylan zhduket nga sytë e publikuar.

U tha se kishte pasur disa probleme me rruaza, ndërsa nuk është shtruar në spital. Më vonë, në autobiografinë e tij, ai pranon aksidentin dhe thotë se ishte shëruar.