Gjatë gjithë jetës tonë, ne dashurojmë vetëm 3 njerëz, secili për një arsye të veçantë

Gjatë gjithë jetës tonë, ne dashurojmë vetëm 3 njerëz, secili për një arsye të veçantë
Loading...

Është thënë se ka vetëm 3 njerëz në jetën tonë që biem në dashuri me të, dhe secili prej tyre për një arsye të caktuar.

E para që takojmë zakonisht në vitet tona të adoleshencës, ndoshta në shkollën e mesme. Është një dashuri e pafajshme, e cila tingëllon si tregimet e dashurisë që lexojmë në përrallat.

Kjo është dashuria që përputhet me pritjet e shoqërisë dhe ndoshta familjet tona. Ne hyjmë në të duke besuar se do të jetë dashuria jonë e parë dhe e vetme. Edhe kur, ndonjëherë nuk duket saktë, ne gjejmë veten të censuruar të vërtetat personale për ta bërë punën, dhe kjo insistojmë të bëjmë sepse besojmë se kompromentimi i personazheve tanë është pjesë e asaj që dashuria duhej të ishte, transmeton lajmi.net.

Sepse gjatë këtij lloji të dashurisë, ajo që të tjerët mendojnë për ne është më e rëndësishme se si ndihemi në të vërtetë.

Ky është një dashuri që duket vetëm e drejtë.

I dyti është ai që supozohet të jetë dashuria e fortë: ai që do të na mësojë mësimet se kush jemi dhe çfarë po kërkojmë në dashuri. Kjo është dashuria që dhemb, plot gënjeshtra, dhimbje dhe manipulime.

Mendojmë se po bëjmë një zgjedhje më të mençur sesa dashuria jonë e parë, por zgjedhja, megjithëse nuk mund të jetë personi i duhur, është një e keqe e domosdoshme nëse duam të zbulojmë se çfarë duam nga dashuria. Kjo dashuri e dytë mund të bëhet një rreth vicioz, një që mund të përsërisim shpesh, sepse ne besojmë fuqishëm se fundi do të jetë disi ndryshe nga më parë. Dhe, megjithatë, çdo herë është më e keqe se e mëparshmja.

Mund të shkaktohet keq, i sëmurë dhe frustrues. Shpesh mund të ketë abuzime fizike, sigurisht emocionale, dhe gjithmonë një sasi të madhe dramash. Ashtu si një opera sapuni, kjo dramë është pikërisht ajo që na mban të varur nga rrëfimi. Është si një shitës droge që përpiqet të gjejë një rregullim: është një kalbës emocional i lartësive ekstreme dhe humbjeve shkatërruese. Ne rrinë në dhimbje në pritje të lartë.

Gjatë kësaj lloj dashurie, përpjekja për të bërë gjërat punë bëhet më e rëndësishme sesa rishqyrtimi nëse ato duhet të jenë.

Kjo është dashuria që ne dëshirojmë të ishte e drejtë.

Dashuria e tretë është ajo që na kap. Është ai që nuk shohim të vijë, sepse duket e gabuar dhe duket se është kundër të gjitha idealeve tona se çfarë dashurie duhet të jetë. Kjo dashuri vjen me kaq lehtësi, që nganjëherë duket joreale. Është lloji i lidhjes që nuk mund të shpjegohet, dhe na dërgon kokë me bërryla mbi thembra sepse, ndryshe nga të tjerët, nuk e planifikojmë kurrë këtë.

Në këtë dashuri kur ndeshim me personin e duhur, thjesht klikohet – nuk ka ndonjë shpresë se çfarë duhet të ndodhë ose se si duhet të veprojë personi tjetër, as nuk ka presion për të qenë dikush që nuk jemi.

Personi na pranon se kush jemi dhe na lëkund në thelbin tonë.

Nuk është ndoshta ajo që menduam se dashuria jonë do të dukej, dhe është shumë e mundshme kundër të gjitha rregullave që kemi ngritur për të mbrojtur veten. Por ende arrin të ulë nocionet tona të paracaktuara dhe të na tregojë se dashuria e vërtetë nuk duhet të përputhet me konceptin në kokën tonë në mënyrë që unë të jem e vërtetë.

Kjo është dashuria që mban trokitur në derën tonë pa marrë parasysh se sa kohë duhet për t’u përgjigjur.

Është dashuria që na bën të ndihemi si versioni më i mirë i vetes.

Ndoshta jo të gjithë ne jemi me fat të mjaftueshme për të njohur, apo edhe të përmbushim të gjitha dashuritë e tij në një jetë. Kjo është ndoshta sepse ne nuk jemi ende gati për ta. Ndoshta ne duhet të mësojmë gjithçka që nuk është dashuria, në mënyrë që të mësojmë se çfarë është, percjell lajmi.net.

Disa prej nesh kanë nevojë për disa vjet që të mësojnë çdo lezion, të tjerë ndoshta një jetë. Ndonjëherë nuk është një pyetje nëse jemi gati për dashuri, por nëse dashuria është gati për ne.

Dhe ka edhe ata prej nesh, të cilët janë kaq me fat që vijnë në dashuri Nr. 3 së pari, dhe të gjejnë atë me pasion zgjat një jetë. Ato fotografi të dashuruar të gjyshërve 90-vjeçarë që vepronin sikur të ishin adoleshentë, na bëjnë të pyesim nëse vërtet dimë se si të duam fare.

Por, kushdo që arrin të gjejë dashurinë e tyre të tretë dhe të vërtetë është po aq i lumtur, duke qenë më i mençur për të kaluar nëpër ato përvoja të dhimbjes dhe të goditjes së zemrës.

Ajo që me të vërtetë zbeh, është nëse përqendrohemi në mënyrën se si e duam, apo sa shumë i duam. Mund të zgjedhim të qëndrojmë me dashurinë tonë të parë, atë që duket e mirë jashtë dhe i pëlqen të tjerëve. Mund të zgjedhim të qëndrojmë me dashurinë tonë të dytë, nën pretendimin se, nëse nuk duhet të luftojmë për të, nuk vlen të kemi. Ose përfundimisht, ne mund të zgjedhim të presim dashurinë tonë të tretë dhe të vërtetë.

Ai që ju bën të ndiheni si shtëpi pa ndonjë arsye të qartë, atë që nuk është e turbullt si një stuhi, por më tepër si heshtja që vjen pas saj.

Dhe ndoshta ka diçka të veçantë në lidhje me dashurinë tonë të parë, dhe diçka zemre unike në lidhje me të dytin tonë … por ka edhe diçka mjaft të mahnitshme për të tretin tonë.
Ajo që nuk shohim kurrë të vijë.
Ajo që në të vërtetë zgjat.
Ai që na tregon pse kurrë nuk ka punuar më parë.
Dhe kjo është ajo mundësi që e bën duke u përpjekur përsëri gjithmonë të vlefshëm, sepse e vërteta është se ju nuk e dini kur do të pengoheni në dashuri. /Lajmi.net/

Burimi i artikullit: Lajmi.Net | FUN

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar