Gjykata kushtetuese do të jap vlerësimin për PPS, Gosheva ka qëndrim për ligjin

Gjykata kushtetuese do të jap vlerësimin për PPS, Gosheva ka qëndrim për ligjin
Loading...

Shkup, 18 tetor – Elena Gosheva, kryetarja e deri tanishme e Gjyaktës kushtetuese kreun ja ka lënë kolegut të saj Nikola Ivanovski, Gosheva largohet nga vendi i punës në momentin kur shpërndahet parlamenti dhe pritet që kryeparlamentari të shpall zgjedhjet, por pasardhësi i saj ka shumë sfida dhe ajo është kushtetueshmëria e prokurorisë speciale, njofton Zhurnal.

Gosheva ishte emëruar kryetare e gjykatës më 1 nëntor 2013 në vend të Branko Naumovskit, me një votim të fshehtë me propozim të një kolegu të saj, vetëm disa muaj më pas ajo mbylli gjykatën nga mediat dhe mbledhjet mbaheshin hermetikisht të fshehta edhe pse më parë funksiononte ndryshe.

Opozita e akuzonte atë se vendos sipas qëndrimeve të VMRO pasiqë është e lidhur familjarisht me të, por ajo nuk shikonte akuzat e vazhdonte të punojë në agjendën e saj.

Ndërkohë dhe pasardhësi i saj ishte kritikuar nga opinioni se si gjykatës kishte votuar propozimin e presidentit që amnistonte persona të akuzuar e nën hetime për krim zgjedhor, transmeton Zhurnal.

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar