Ja kush janë “komandatët” e BDI-së që kanë votuar për Gruevskin dhe Jankullovskën (DOKUMENT)

Ja kush janë “komandatët” e BDI-së që kanë votuar për Gruevskin dhe Jankullovskën (DOKUMENT)
Loading...

Pak para se BDI të na bindte definitivisht se vërtetë e urren VMRO-DPMNE-në dhe Nikolla Gruevskin, Gazeta Lajm ka arritur të sigurojë një dokument që flet të kundërtën. Në fakt, lista që e ka siguruar ekskluzivisht Gazeta Lajm, tregon se BDI në mënyrë të gabuar, mos të themi në mënyrë të marrë, e ka shprehur këtë urrejtje që thonë se e kanë ndaj VMRO-DPMNE-së dhe Gruevskit. Njerëzit dhe subjektet normale urrejtjen ndaj dikujt e shprehin duke votuar kundër tij, kurse BDI këtë urrejtje e kanë shprehur duke dhënë votën e tyre për zgjedhjen e Nikolla Gruevskit si kryeministër të Maqedonisë.

Në dokumentin të cilin të plotë ua sjellim më poshtë, vërehet se deputetët e BDI-së kanë qenë aq besnik ndaj Gruevskit, sa që ua kanë kaluar edhe shumë deputetëve të VMRO-DPMNE-së.

Kurse listës së deputetëve më besnik të BDI-së ndaj VMRO-DPMNE-së i prijnë figurat e njohura kombëtare, Ali Ahmeti e Talat Xhaferi.

Xhaferi tre herë ka votuar për zgjedhjen e Nikolla Gruevskit për kryeministër (26 korrik 2008, 28 korrik 2011 dhe 19 qershor 2014), kurse Ali Ahmeti dy herë (26 korrik 2008 dhe 19 qershor 2014). Në mesin e deputetëve që i kanë dhënë më shumë votën VMRO-DPMNE-së, gjendet edhe Ermira Mehemti, e cila poashtu ka votuar tre herë Gruevskin (26 korrik 2008, 28 korrik 2011 dhe 19 qershor 2014). Në këtë listë gjenden edhe “komandantë” të njohur të BDI-së.

 

Më e dhimbshmja është se deputetët dhe “komandantët” e BDI-së e e kanë votuar Gruevskin kryeministër edhe pas aksioneve policore ku u vranë Harun Aliu me shokë dhe rastit Monstra. Me votën e saj për qeverinë ku vazhdimisht ishte ministre Gordana Jankullovska, BDI de facto i ka dhënë legjitimitet këtyre aksioneve policore kundër shqiptarëve, që nga VMRO-DPMNE cilësosheshin si aksione kundër “terroristëve”.

 

BDI madje deshi të bëjë koalicion me VMRO-DPMNE-në edhe pas zgjedhjeve të fundit, duke mos e parë aspak pengesë për këtë as rastin e Lagjes së Trimave, mirëpo ky qëllim i dështoi për shkak të presionit të madh nga opinioni shqiptar dhe nga bashkësia ndërkombëtare.

 

Më e keqja e krejt kësaj është se votat e BDI-së për Gruevskin janë dhënë në bazë të marrëveshjeve të fshehta, që sot e kësaj dite nuk janë zbuluar para opinionit shqiptar.

Më 11 dhjetor shqiptarët vendosën t’i thonë stop kësaj politikbërje të BDI-së, duke përgjysmuar numrin e votave për këtë subjekt, kurse goditje e re ndaj kësaj politikbërje që bazohet në marrëveshje të fshehta herë me VMRO-në, e herë me LSDM-në, pritet në zgjedhjet lokale të 15 tetorit. Në vijim ju sjellim listën e plotë.

Shqiptaret per Gruevskin. Numri dhe datat kur eshte votuar per Gruveskin kryeminister:

Emri 21.08.2006 26.07.2008 28.07.2011 19.06.2014 Sa here “Per”
Ermira Mehmeti Per Per Per 3 here
Talat Xhaferi Per Per Per 3 here
Ali Ahmeti Nuk votoi Per Mungoi Per 2 here
Hajrulla Misini Per Per 2 here
Rafis Aliti Nuk votoi Per Per 2 here
Rexhail Ismaili Per Per 2 here
Vjollca Nuredini Mehmeti Per Per 2 here
Xhevat Ademi Nuk votoi Per Per Nuk votoi 2 here
Adnan Jashari Nuk votoi Per 1 here
Arben Labenishti Per 1 here
Arben Xhaferi Per Mungoi Mungoi 1 here
Artan Grubi Per 1 here
Behixhudin Shehabi Per 1 here
Besim Dogani Per Mungoi 1 here
Blerim Bexheti Nuk votoi Per 1 here
Deshira Imeri Per 1 here
Ejup Rustemi Per 1 here
Elmaze Selmani Per 1 here
Fazli Veliu Nuk votoi Per 1 here
Femi Jonuzi Per 1 here
Flora Kadriu Per Mungoi 1 here
Garip Kaba Per 1 here
Hisen Xhemaili Per 1 here
Imer Selmani Per Mungoi 1 here
Irfan Deari Per 1 here
Jamin Sinani Per 1 here
Julieta Marku Per 1 here
Menduh Thaci Per Mungoi Mungoi Mungoi 1 here
Mirvan Xhemaili Per 1 here
Musa Xhaferi Per 1 here
Naser Ajdini Per 1 here
Nexhati Jakupi Per 1 here
Nora Aliti Per 1 here
Rafet Muminoviq Per 1 here
Ramiz Merko Per 1 here
Ruzhdi Matoshi Per 1 here
Safet Neziri Nuk votoi Per 1 here
Selvije Saliu Nuk votoi Per 1 here
Shkodrane Dardhishta Per 1 here
Shpresa Hadri Per 1 here
Suzana Saliu Per 1 here
Teuta Arifi Nuk votoi Per Mungoi 1 here
Vlora Memeti Per 1 here
Xhemail Jashari Per 1 here
Zulfi Adili Per 1 here
Zumrete Jakupi Nuk votoi Per 1 here
Abduladi Vejseli Nuk votoi 0 here
Abedin Zimberi Mungoi 0 here
Agron Buxhaku Nuk votoi 0 here
Ajshe Selmani Nuk votoi 0 here
Aziz Pollozhani Nuk votoi 0 here
Bekim Fazliu Kunder Kunder 0 here
Daut Rexhepi Nuk votoi Mungoi 0 here
Ernad Fejzullahu Kunder 0 here
Fadil Sulejmani Nuk votoi 0 here
Flamure Demiri Kreci Kunder 0 here
Gazmend Aliji Kunder Kunder 0 here
Hazbi Lika Mungoi 0 here
Imer Aliu Mungoi Kunder Kunder 0 here
Izet Zeqiri Kunder 0 here
Lindita Kamizi Mungoi 0 here
Merale Ferati Uzeiri Mungoi Mungoi Kunder 0 here
Orhan Ibraimi Kunder Kunder 0 here
Sadije Iljazi Mungoi 0 here
Sadulla Duraku Nuk votoi 0 here
Sulejman Rushiti Mungoi 0 here
Tahir Hani Nuk votoi Mungoi 0 here
Zijadin Sela Kunder 0 here

 

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar