Kryetari Afrim Gashi për Radio Dukagjini: Identiteti shtetëror të dallohet nga identitetet etnike

Kryetari Afrim Gashi për Radio Dukagjini: Identiteti shtetëror të dallohet nga identitetet etnike
Loading...

Fatkeqësisht do ta shpreh se faktori politik shqiptarë nuk ka qenë shumë i kyçur në këto procese, edhe pse kjo ka të bëjë me emrin e shtetit në të cilën ne jetojmë, faktori politik shqiptarë ka pasur një indiferencë në këtë drejtim. Me formimin e BESËS,  ne që prej paraqitjes së parë publike, kemi aktualizuar këtë çështje duke thënë se çështja e emrit është shumë e rëndësishme, duke theksuar se e para është që  të zgjidhet kontesti i emrit dhe e dyta jo çfarëdo emri ti vendoset Maqedonisë. Qëndrimi i Lëvizjes BESA është se në shtetet multi etnike nuk është e pranueshme që emri i shtetit të identifikohet me emrin e një etnie .Identiteti shtetëror të dallohet nga identitetet etnike.

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar