MXene, veshja që ushqen baterinë

MXene, veshja që ushqen baterinë
Loading...

Një zbulim i ri australian mund të magazinojë energjinë e nevojshme për të ushqyer telefonin falë një lloji të ri veshje që mbledh energji njësoj si bateria.

Kjo veshje është krijuar nga shkencëtarët e Deakin University i Melbërnit, dhe quhet Mxene, është fleksibël e fortë dhe superpërcjellës. Kjo është një formë e nanomaterialeve artificiale të përbëra nga një shtresë e vetme e atomeve të karbonit dhe titaneve, 50.000 herë më e hollë se flokët e njeriut, transmeton Top Channel.

Shayan Seyedin i Institutit për Materiale Kufi në Universitet, si autor i kësaj shpikjeje, e krahason atë me “gjysmën e rrugës midis qeramikës dhe metaleve”. MXene nuk mund të ushqejë sa më shumë bateri të mundet, por mund ta lirojë atë shumë shpejt.

Burimi i artikullit: Lajmi.Net | Teknologji

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar