Ndikimi psikologjik në çrregullimet e të ngrënit

Ndikimi psikologjik në çrregullimet e të ngrënit
Loading...

Ka dy lloje të çrregullimeve të ngrënjes : Anoreksia nervore dhe Bulimia nervore.

Anoreksia nervore: karakterizohet nga nga frika e humbjes së kontrollit mbi peshën ose frika nga dhjamosja (obeziteti).

Bulimia nervore : ngrënje te babëzitura e sasive të mëdha të ushqimit dhe eliminimi i ushqimit me të vjella të provokuara vete ose përdorimi i laksativëve, periudha e agjërimit dhe dieta shumë strikte apo ushtrime gjimnastikore raskapitëse.

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar