Orhan Murtezani: Qeveria të fokusohet në stimulimin e zhvillimit ekonomik, jo në rritjen e tatimeve

Orhan Murtezani: Qeveria të fokusohet në stimulimin e zhvillimit ekonomik, jo në rritjen e tatimeve
Loading...

Anëtarë i Kryesisë Qendrore, njëherësh edhe zëdhënës, i Lëvizjes BESA, Orhan Murtezani duke u përgjigjur në pyetjen cili është qëndrimi i tyre për tatimin progresiv mes tjerash tha:’’Qeveria duhet të krijojë kushte më të mira dhe masa stimuluese për zhvillimin ekonomik, më shumë mjete financiare dhe kredi më të lira për biznesin, gjë që do të gjeneronte edhe më shumët ë hyra për shtetin e jo t’i rrisë tatimet sepse një hap i tillë mund të ketë pasoja negative për biznesin dhe tërheqjen e investimeve.’’
Ai gjithashtu ka shprehur shqetësimin se tatimi progresiv mund të shkaktojë jostabilitet fiskal, dhe shuma që do të grumbullohej do ishte qesharake. Sipas tij shteti mund të arkëtojë më shumë tatime nëse e përmirëson disiplinën fiskale.

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar