Orhan Murtezani: Tatimi progresiv do e stimulojë fenomenin e emigrimit

Orhan Murtezani: Tatimi progresiv do e stimulojë fenomenin e emigrimit
Loading...

Anëtarë i Kryesisë Qendrore, njëherësh edhe zëdhënës, i Lëvizjes BESA, Orhan Murtezani duke i komentuar ndryshimet e paralajmëruara nga ana e qeverisë për tatimin progresiv shprehu shqetësimin se në rrethana të Maqedonisë ku zhvillimi ekonomik është shumë i ulët, implementimi i këtij tatimi do e stimulojë edhe më tepër fenomenin e emigrimit të fuqisë së kualifikuar punëtorë e sidomos emigrimin e trurit. ‘’Këtu vlen të përmendet rasti i Kroacisë ku pasi filloi të përdoret tatimi progresiv me mijëra mjek, artistë dhe inxhinierë e kanë braktisur vendin’’. Ai më tej tha se ka studime që tregojnë se përmes tatimit progresiv nuk mund të arrihet barazi financiare (sociale) e as që mund të rritet të hyrat e shtetit nga tatimi.

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar