Pse dera e dhomës duhet të qëndrojë e hapur? Ka një arsye për këtë!

Pse dera e dhomës duhet të qëndrojë e hapur? Ka një arsye për këtë!
Loading...

Sidoqoftë, ekspertët nuk pajtohen me këtë praktikë, pasi ata argumentojnë se duke hapur derën ose dritaren në dhomë ne do të jemi në gjendje të flemë më mirë. Sipas një studimi të ri holandez, kur ajri qarkullon lirshëm në dhomë, ne sigurojmë një cilësi më të mirë të gjumit.

Hulumtuesit shkruajnë në studimin e tyre në revistën Indoor Air, se kur dera është e mbyllur në dhomën e gjumit ka rritje në nivelet e dioksidit të karbonit, që çlirohet gjatë frymëmarrjes dhe kjo e komplikon gjumin tonë.

Një studim i ngjashëm është kryer më parë nga Universiteti i Kopenhagës dhe ka rezultuar se gjumi i dobët për shkak të akumulimit të dioksidit të karbonit në dhomën e gjumit mund të çojë në të qenët i përgjumur dhe përqendrim të dobët të nesërmen. Burimi: Psikologjia

Burimi i artikullit: Lajmi.Net | FUN

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar