(VIDEO) RAUNDI I DYTË I BISEDIMEVE, PRITET PROPOZIM KONKRET

(VIDEO) RAUNDI I DYTË I BISEDIMEVE, PRITET PROPOZIM KONKRET
Loading...

Çështja e emrit do të vendoset në tryezë të bisedimeve në raundin e ri i cili do të mbahet sot në Nju Jork. Përfaqësuesit e Maqedonisë dhe Greqisë, Vasko Naumovski dhe Adamantios Vasilakis, së bashku me ndërmjetësin e Kombeve të Bashkuara Metju Nimic, do të bisedojnë për tejkalimin e dallimeve rreth emrit të Maqedonisë.

Nimic, i cili në këto bisedime do të ndërmjetësojë mes negociatorëve në përpjekjet për zgjidhjen e kontestit 25 vjeçar, pritet që të vendos në tavolinën e bisedimeve edhe  propozim iniciues për tejkalimin e dallimeve rreth emrit, gjë të cilën e kanë potencuar edhe ministrat e Maqedonisë dhe Greqisë, Nikolla Dimitrov dhe Nikos Kotzias pas takimit në Selanik, javën e kaluar. Ata në këtë takim janë marrë vesh për rol më direkt në bisedime si dhe për formim të grupeve të punës me të cilat do të udhëhëheqin personalisht ata. Takimi i parë i grupeve të punës, pritet të jetë në muajin e ardhshëm.

Ndërkaq, ndërmjetësi Nimic, para rundit të sotëm të bisedimeve në Nju Jork, deklaroi për televizionin grek “Antena”, se propozim zgjidhja për emrin do ta përmbajë termin “Maqedoni”. Termi “Maqedoni” do të jetë pjesë e propozim zgjidhjes për emrin pasi që atë e kanë pranuar mbi 100 vende të botës”, deklaroi Nimic, për televizionin grek “ Antena”. Ai theksoi se emri me të cilën njihet në OKB “Ish Republika Jugosllave Maqedonia”, gjegjësisht termi Maqedoni është pjesë e emrit, ndërkaq Greqia e ka pranuar me atë emër. Nimic ka theksuar se nuk ka emër magjik, dhe se kontesti zgjatë shumë, ndërkaq zvarritja e mëtutjeshme do ta bënte zgjidhjen edhe më të rëndë.

Teuta Buçi /SHENJA/

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar